Interieuradvies
Family Home Hilversum

Dit is mijn eigen huis. Het is een huis uit 1937 en we wonen er sinds een paar jaar. Ons vorige huis was een nieuwbouw. Qua onderhoud is dit huis dus wel wat bewerkelijker, maar de sfeer en tuin maken een hoop goed.

In het eetgedeelte staat de ronde witte designtafel centraal. Het is een heerlijke ruimte op het zuiden. En zomers zit je fijn aan de eettafel met de deuren open naar de tuin. En 's avonds met gedimd licht van de hanglamp van mijn favoriete ontwerper Patricia Urquiola. Een transparante lamp die na tien jaar nog steeds niet verveeld (behalve het poetsen, maar het is gelukkig geen close-upfoto). De eikenhouten vloer lag er al in. Die hebben wel laten schuren en in een witte olie laten zetten.

We kijken uit op de trots van de tuin: een hele oude magnolia van 80 jaar oud. In het voorjaar heeft hij ontelbaar veel bloemen en we hebben al heel wat mensen blij gemaakt met de bloesemtakken.

Het voordeel van een jaren '30-woning is dat de oorspronkelijke details al voor veel sfeer zorgen. In de zuidelijke gelegen achter kamer is gekozen voor koele grijstinten en in het noordelijk gelegen zitgedeelte een zacht roze tint om warmte te creëren.

Ik houd van chique zwart. Het doet ook een beetje Oosters/koloniaal aan. In de vakkenkast: een vlinderverzameling, gekleurd glaswerk en niet onbelangrijk: kookboeken. Waaronder het merendeel bbq-boeken van mijn man. Eerder stond mijn schalenverzameling in de kast, maar die werd te groot, dus wie weet komt daar nog een andere oplossing voor.

 

Planten doen veel voor je interieur. Hoe groter hoe beter, wat mij betreft. En graag met statement potten.