top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

De vijf interieurtrends op de IMM Cologne 2024

1.Textiel


Nog meer textiel in onze interieurs. Nog meer? Jazeker: op de wand, op onverwachte harde meubels of armaturen en bijvoorbeeld als vrijstaande roomdivider (zie foto).Het winnende ontwerp van de Pure Talent Contest, de jaarlijkse prijs voor jonge talenten van de imm in Keulen, Fenna van der Klei: een roomdivider van gevouwen vilt en wol, in prachtige kleuren en motieven zonder “harde” materialen, waarbij de vouwtechniek zorgt voor de stevigheid.


Salontafels met dezelfde stoffering als je bank zagen we terug bij Cor. Ook met een leren bekleding.
In Milaan zagen we de knuffelwand al eerder, maar wat dacht je van deze super zachte wand bespannen met geweven mohair in 3D uit de Slumber collectie van Casalis of de bijpassende poefs.De Xio lamp ontworpen door Dick Spierenburg voor Hollands Licht is zo leuk omdat hij afwijkt van de traditionele vorm voor een staande lamp: plat met een moderne uitstraling, maar wel te dimmen en met een textiel “hoesje” bekleed voor nog meer sfeer. Een lamp die je ook makkelijk achter de bank zet bijvoorbeeld.

2. Opvallende onderstellen van tafels


De onderstellen van de eet- en salontafels worden steeds opvallender. Van mooie gestileerde exemplaren tot golvend in hout en beton. Veel minder metalen poten.3. Bankstellen met opvallende belijning


Bankstellen met een opvallende belijning waren in Keulen volop te zien! Showstopper Lunetta van StudioPepe voor Leolux. Prachtige bank die opvalt door de strakke rand die het comfortabele “plof”gedeelte omlijst.
Luxe uitstraling door de elegante belijning bij de Nook van Cor.

Nog een prachtige bank van Leolux door Studio Truly Truly die opvalt door de strakke belijning, maar toch een zachte uitstraling heeft. Met als detail de rode onderzijde.


Leolux, Studio Truly Truly

4. Bijzondere materialen in modulaire meubels

Dat je kasten, tafels en banken zelf kunt vormgeven is niet nieuw. Wel leggen steeds meer merken zich daarop toe plus dat er meer variatie is in kleur en materialen. Zo zien we meer opvallende kleuren (veel Burgundy), spiegelafwerking en plaatafwerking met metallic.

 

Hoe gaaf is deze kast Jorel van Interlübke in blauwe spiegelafwerking. Een echte blikvanger in je interieur.De bijzettafels van Pical van Interlübke (foto rechts) kun je verrassend samenstellen met verschillende onderdelen en in 28 kleuren, waaronder 4 metallics.


5. Vloerkleden


In de categorie vloerkleden zien we naast de organische vorm, de 3D effecten nog steeds in opmars.Tot zover wat mij opviel in Keulen. Niet een heel spectaculaire beurs, maar hoe dan ook doe ik altijd inspiratie op. Eens kijken of ik nog een hotelkamer kan regelen voor de beurs van Milaan in april...


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page