top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Mijn eigen vloerkledencollectie!

Wat een mijlpaal! Na 1,5 jaar noeste arbeid ligt mijn eigen vloerkledencollectie samen met de collectie van Marie-Gon bij de Vloerkledenwinkel. Hoe we dit avontuur startten?


Vloerkleed Circle in the Sand

Voorliefde voor textiel

Toen ik in 2020 voor mezelf begon als interieurontwerper bleek al snel mijn voorliefde voor het vloerkleed: het zorgt voor comfort, betere akoestiek, het zorgt dat alles in je interieur samenkomt: er ontstaat eenheid. Door een vloerkleed kun je de stijl van je interieur nog eens extra onderstrepen. En wat een mooie vloerkleden kom ik overal tegen.

Wie niet waagt, blijft maagd

Onder het motto: ‘Wie niet waagt, blijft maagd’, heb ik de Vloerkledenwinkel gevraagd of ik samen met collega ontwerper Marie-Gon (een kleurenexpert die haar sporen ruim verdiend heeft in het interieurvak en mijn toenmalige business coach) een collectie vloerkleden mocht ontwerpen. Dat idee werd met open armen ontvangen door de eigenaar Michiel en zijn vader Evert Kroon. En zo geschiedde.


Vloerkleed Mermaid (nee geen mermaid op het bed)

Op onderzoek uit in India

Marie-Gon woont het grootste gedeelte van het jaar in India, voor haar de uitgelezen kans om een kijkje te nemen bij de familiebedrijven die een gedeelte van de vloerkleden voor de VKW maken. Want het is geen massaproductie: ieder kleed wordt handgemaakt, de wol gesponnen en op kleur gebracht en het ontwerp wordt op ieder puntje kleur nauwkeurig getuft of geweven. Wat een ambacht en wat een werk. Nuttige inspiratie en kennis voor ons op het gebied van technieken, kleuren en mogelijkheden.


Fotocredits Marie-Gon

Oh ooh, onze stijlen wijken af

Leuk zo’n opdracht, maar waar begin je? Zoals met het inrichten van een interieur zijn we gestart met moodboards per thema. En wat bleek?

Onze stijlen lagen mijlenver uit elkaar (dat wisten we natuurlijk al wel een beetje, maar toch). Marie-Gon met een kleurenexplosie en spannende patronen en ik met meer ingetogen kleuren, zachte vormen en 3D-effect. We besloten daarom om eerst apart van elkaar kleden te ontwerpen.

Moodboard Marie-Gon

Moodboard Elvire

Materialisatie en kleur

Best moeilijk kleuren communiceren met een atelier in India. Het moet maar net zo uitpakken als je in gedachten had. En zoals echte ontwerpers betaamt, hadden we natuurlijk niet genoeg aan een klein koffertje stalen. Lang leve de Pantone kleurenwaaier. En met kleuren als Creme Brûlée en Banana Crepe kun je natuurlijk niet de mist in gaan.

Spannend als de eerste kleden binnenkomen. De meeste waren verrassend genoeg meteen goed. En bij enkele moest het een tint anders of een aangepaste vorm.


En opeens komen je kleden tot leven

Shootingday: Met fotograaf en styliste Anne de Lange in een daglichtstudio en thuis bij Marie-Gon. Voor marketingdoeleinden zijn er uiteraard foto’s nodig. En als er een setting is opgebouwd met bank of bed en accessoires, komt een vloerkleed pas echt tot leven. Heel wat anders dan op een stapel in de winkel. Zo bijzonder! Altijd goed dus om een kleed te bekijken in je eigen interieur.


Vloerkleed Instand Crush, kleur Olive, Elvire Interior Design

Vloerkleed Marie-Gon, Ministeck, Coral Hint/ Fotocredits Lisanne Redegeld/ Styling Anne de Lange en Marie-Gon

Spetterende lancering

Meer dan 100 man, waaronder grotendeels interieurprofessionals was aanwezig tijdens een spetterende lancering met presentatie eind januari. Het grappige is dat tijdens de lancering bleek hoe goed de twee collecties elkaar aanvullen. Een mooi compliment dat we gevraagd zijn om de de collectie aan te vullen met nieuwe designs. To be continued!
Fulltime vloerkledenontwerper?

Of ik nu fulltime vloerkleden ontwerp? Nee, het ontwerpen van interieurs daar ligt het zwaartepunt van mijn werk, maar ik ga het productdesign wel verder onderzoeken, want ook van keramiek, verlichting (mijn man en ik zijn al aan het experimenteren met het gieten van epoxy) en behang gaat mijn hart sneller kloppen. En ik zou me ook graag verder verdiepen in textiel (een samenwerking met Mae Engelgeer zou wel het summum zijn, ha ha).

Ben je nieuwsgierig geworden naar de totale collectie? Neem een kijkje via de volgende link.


181 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page