top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

De trend die jou door alle lockdowns gaat slepen

Bijgewerkt op: 20 nov. 2020

Tja, trends. Sommigen vinden het nogal een vies woord: het wordt geassocieerd met vergankelijkheid en wegwerpcultuur. Ten onrechte: een trend is niets meer dan een maatschappelijke richting waar we ons naartoe bewegen op de lange termijn.  Waarschijnlijk wordt het verward met de hype: een tijdelijk verschijnsel, waarin iets veel aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt. Zo had je op interieurgebied bijvoorbeeld de hype van een flamingo op het behang, op je kussen, in de kast etc. Of erger de ananas. Of het sauzen van één muur in een felle kleur. De trends op het interieurgebied zijn langdurig of blijvend en terug te leiden naar thema’s die grote impact hebben op onze manier van leven: het behoud van de aarde/klimaatverandering, de voortschrijdende technologie, polarisatie etc. Door maatschappelijke veranderingen, hebben we de behoefte om ons interieur op een bepaalde manier in te richten.

Welke trend zien we nu? Een van de trends op interieurgebied is de ronde vormentaal die terug te leiden is naar onze behoefte aan de natuur, zachtheid en ontspanning als tegenhanger van de drukte, snelheid en alle prikkels die we buitenshuis oppikken. En gedurende Coronatijd is daar de behoefte aan het huis als veilige cocon bijgekomen. Door minder strakke vormen, voelt het interieur zachter en rustiger aan, verschillende functies lopen over in elkaar, het huis wordt een plek om te ontspannen en waar je jezelf kunt zijn. Dat vertaalt zich in tactiliteit, zachte kleuren, ronde, organische en minder strakke vormen. Hoe pas je dat toe in je interieur?

Kies voor zachte stoffering We gaan naar ronde plofbanken, fauteuils en poefs met zachte aaibare stoffen en dito kussens, gordijnen, vloer- en wandkleden (ja, wandkleed, je leest het goed, back to the seventies).

Kies voor meubels die op meerdere manieren te gebruiken zijn Bijvoorbeeld een asymmetrische modulaire bank die je schuift en aanpast aan de situatie: naast elkaar voor een tv-avond, gedeelte bij de open haard, gedeelte richting het uitzicht, languit liggen etc. De vaste hoekbank heeft z’n beste tijd wel gehad.

Kies voor ronde of organische vormen

  • Ooit wel eens ingebeeld hoe een ronde eettafel zou staan in je huidige interieur? Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het heel gezellig zit. Je kunt iedereen in de ogen kijken. Daarnaast oogt een ronde tafel ruimtelijk. En wil je de tafel niet pontificaal in het midden van de ruimte, dan kan hij ook prima dicht bij de muur staan. Aan een tafel met een diameter van 1.50m passen met gemak zeven personen. In een vergaderruimte heb je met een tafel van 1.80m ruimte voor negen à tien personen. 

  • Ga voor een rond of een organische gevormd vloerkleed. Het liefst super zacht en hoogpolig.

  • Vorig jaar zag ik op verschillende beurzen keukens met afgeronde kookeilanden (zie foto links boven en rechtsboven), mensen, dat ziet er toch fantastisch uit!

Ben jij toe aan verandering in je interieur? Je hoeft niet gelijk alles nieuw aan te schaffen om er gezellig bij te zitten gedurende de lockdown (en de eenzame kerst). Laat mij meedenken met de indeling en kleur van je woning. Voor €399,- maak ik een 2D indeling met stijl en kleuradvies voor je woonkamer/keuken/hal.  Kijk op mijn site voor meer info en uitgebreidere pakketten. Zo kan ik je bijvoorbeeld ook in 3D laten zien, wat er gebeurt als je de indeling van je interieur verandert. Of hoe dat spannende kleed uitpakt in de zithoek.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page