top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

De Trends uit Milaan, part II

Bijgewerkt op: 9 dec. 2021

Ben je ook niet vooruit te branden? De donkere dagen, de sombere Corona vooruitzichten en het tekort aan vitamine D zorgen ervoor dat ik ’s ochtends niet uit m’n bed spring van energie. Inmiddels helpen een paar zonnebankjes en een aantal fijne klussen er weer voor dat ik uit mijn winterslaap blijf.

Waar ik mee bezig ben geweest? Een paar gave ontwerpklussen, waaronder woonkamers, keukens, een badkamer, een trappenhuis, kastontwerp en een lichtplan. Mijn klussen zijn qua stijl heel divers. Dit zorgt ervoor dat ik me steeds verder verdiep in wat er voor mijn klant mogelijk en passend is. Zo heb ik nu klanten die van knetter hip houden, maar ook klanten die van de Amsterdamse schoolstijl houden. Kost veel tijd, maar ook ontzettend leuk die diversiteit.

Daarnaast ontwikkel ik samen met de Vloerkledenwinkel en collega Marie-Gon een vloerkleden-collectie. Het ontwerpproces was wel even zoeken. Hoe werk je een kleed uit? Wat zijn de technieken en materialen? En hoe maak je het digitaal? Allemaal gelukt! De kleuren zijn natuurlijk cruciaal en die hebben we zorgvuldig uitgezocht. Inmiddels wordt een aantal ontwerpen uitgewerkt in India en Portugal. Hoe cool is dat! Heel benieuwd hoe de eerste monsters zullen zijn.

Ook word ik sinds een paar maanden door de Vloerkledenwinkel ingehuurd om stylingsadviezen aan klanten te geven. Een vuurdoop in de wereld van karpetten, want wat is er veel!


Trends Milaan

Maar even terug naar mijn Milaantrip van afgelopen september, want er is in aanvulling op mijn vorige blog nog genoeg te delen.

Ik zag een revival van de Memphis stijl uit de jaren ’80, maar wel in een meer gematigde vorm.

De Memphis stijl kenmerkte zich door te breken met de strakke functionele ideeën van het modernisme. Samenvattend: asymmetrie, geometrische vormen, patronen en felle kleuren, heerlijk over de top.

Hoe vertaalt deze post moderne stijl zich naar 2021?

Vormen

Qua vormentaal zien we robuuste sculpturale, organische en ronde vormen.


Materiaal

Stoere brutalistische materialen zoals marmer, travertine, terrazzo, andere natuursteensoorten, stucwerk, metalen en gekleurd glas.Kleuren

De kleuren die we nu zien, zijn wat gematigder dan in de jaren ’80. Die waren echt schreeuwend. Nu zie je aardse tinten gecombineerd met een pasteltint. Of de primaire kleuren in het pastel en dan in combinatie met een wijnrood. Ik kwam naast de nude-kleuren veel koraalroze tegen als combinatiekleur. En bruin is het nieuwe zwart, mensen.

De wat meer uitbundige pasteltinten gaan we steeds meer zien in bijvoorbeeld restaurants en hotels.

Tactiliteit

We omringen ons met comfortabele stoffen. Zo kun je je fijn terugtrekken in je huis gedurende Corona-tijd. Van luxueuze wandkleden tot bouclé fauteuils tot gestoffeerde relaxplekken waar je je kunt afzonderen van je huisgenoten.


Tot zover een kleine greep uit al het moois dat ik gezien heb. En in april 2022 is het alweer zover, dan is de volgende Milaanbeurs. Eens kijken of ik het gepland kan krijgen...

Keep you posted.


Heb je vragen over de indeling, stijl, kleuren of aankleding van je interieur? Kun je hulp gebruiken bij het ontwerp van je nieuwe woonkamer, aanbouw, keuken of badkamer? Laat het me weten!

86 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page