top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Hoe voorkom je miskopen in je interieur?

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2021

Een van de uitdagingen waar veel van mijn klanten tegenaan lopen in een interieur is de maatvoering en visualisatie van meubels en accessoires of van bijvoorbeeld een (kleine) verbouwing. Want hoe weet je nu hoe groot dat bankstel moet zijn, zonder dat het te massief oogt en wat zijn de maximale afmetingen van een eettafel, zodat je nog met gemak kunt passeren? En leuk zo'n kleurig vloerkleed, maar wordt het niet too much met het bestaande behang erbij? En als we dat muurtje doorbreken, wat kunnen we dan eigenlijk met de ontstane ruimte? Vaak is het lastig inschatten en helemaal als je woning of pand nog gebouwd moet worden.

Meten is weten!

De plattegrond is een goed uitgangspunt om overzicht te krijgen van de indeling en plaatsing van meubels. Met een aantal kladjes kom je al een heel eind. Zorg wel dat je op schaal tekent. Dus bij schaal 1:50 cm geldt dat 1 cm in werkelijkheid 50 cm is. Dit is een vrij gangbare maatvoering voor een plattegrond. Kijk op de tekening welke ruimte er is voor bijvoorbeeld de bank en bereken de werkelijke maximale afmetingen. Of knip meubels op maat en ga ermee schuiven (online zijn er 1:50 cm sjablonen te vinden). Tekenen is wat mij betreft het snelst, maar het moet je wel liggen.


3D Visualisatie

Om nog beter te kunnen bepalen of het meubelstuk past of om te kijken hoe het staat, is een 3D weergave in een computerprogramma een uitkomst. Je loopt als het ware door de ruimte heen en je ziet onmiddellijk hoe de meubels zich ten opzichte van elkaar verhouden. Een handig hulpmiddel om de lastige beslissing van grote aankopen of een (kleine) verbouwing te vergemakkelijken. Zie onderstaande video van een indeling van een woonkamer met keuken die ik maakte in een 3D-programma. Op basis hiervan kun je eenvoudig aanpassingen doen of vergelijkingen maken van verschillende opstellingen.Mocht jij al tijden twijfelen over de indeling van je interieur of over een verbouwing. Ik adviseer je graag over de ideale indeling van je woon- of werkruimte en kan je in een 3D-presentatie laten zien hoe het staat. Zo voorkom je miskopen, bespaar je tijd en kun je eindelijk gaan genieten van je huis of bedrijfspand.


Ik bied al een basispakket voor de woonkamer/hal/keuken met indeling in 2D, stijl en kleuradvies aan voor €399. Als je dit pakket wil uitbreiden met 3D visuals, dan komt er een bedrag van €399 bovenop. Bij de eindpresentatie laat ik je op de computer zien hoe je ruimte eruit komt te zien in 3D. Daarnaast ontvangt je de 3D visuals in een mooi ingebonden A3 advies.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page