top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Opgewekt en geïnspireerd de lockdown door: Tactiliteit

Het afgelopen jaar werd ons huis tevens kantoor, school en sportschool. Multifunctionaliteit is het toverwoord. Ik wist af en toe niet waar ik het moest zoeken met een gezin. Inloggen op allerlei digitale schoolomgevingen en online pianolessen. Zere rug van de slechte stoel waar je op aan het zoomen was, continue op elkaars lip. Wat moesten we nu in godsnaam weer verzinnen voor activiteit om de kinderen uit te laten? Je kunt ze moeilijk de hele dag op de iPad laten hangen. Weer andere vrienden kwijnden juist eenzaam weg achter hun laptop. Ik merkte hoe belangrijk mijn sociale leven is en hoe leuk het is om dingen te vieren in een groot gezelschap. Of hoe lekker het is om af en toe uit eten te kunnen gaan of op een terras iets gezelligs te drinken. Een enorme behoefte om in een heel ver land op een bountystrand in de zon te liggen en fantastische dorpjes te bezoeken of op avontuur in een of andere jungle. Maar goed, tot dusver zijn we gezond en we redden het heus wel ’s avonds Netflixend met chocolade op de bank (beter verwend dan verwaarloosd, zeggen we bij ons in de familie).Wat betreft het interieur: Massaal zijn we ons huis gezelliger gaan maken. Als de muren op je af komen, dan maar in een rustgevende kleur of met een mooi behang. Weg met interieur-irritaties!

En een sterke behoefte aan zachtheid en warmte. Dat is eigenlijk een trend die al voor de Corona was ingezet: tactiliteit in je interieur. (Huh, wat?). Het komt neer op de toevoeging van zachte en warme materialen in je interieur. Hierbij kun je denken aan mooie lange gordijnen, meubels met een luxe bekleding, zoals bouclé, vloerkleden met verschillende poolhoogtes, kussens, wollen plaids, gestoffeerde lampenkappen, behang met reliëf. Maar ook het wandkleed heeft zijn intrede weer gedaan. En vergeet de slaapkamer niet: kom je winterslaap door onder een zacht glanzend dekbedovertrek, zink met je voeten weg in een hoogpolig tapijt. Ook in je home office kun je volledig losgaan met bijvoorbeeld een fluffy fauteuil, weelderig vloerkleed en zacht aanvoelend behang.

Ik vind zelf de periode na Oud & Nieuw tot de lente aanbreekt lang duren. Dat zal nu tijdens de lockdown nog wel langer lijken. Dus hup aan de slag met je interieur! Hieronder wat inspiratie.Het vloerkleed

Een vloerkleed heeft heel veel impact op de gezelligheid en sfeer in je woning. Zorg dat je vloerkleed niet te klein is. Zo’n rechthoek ter grootte van je hoekbank is vaak echt te klein (1.80x 2.40). Hoe groter hoe beter! Zet je bank erop en laat hem heerlijk door je woonkamer golven. Dit geldt ook in een kleine woonkamer. Twijfel je aan het formaat, stuur mij dan een mail met plattegrond. En ga ook eens voor een niet traditionele vorm of voor een kleed met verschillend gesneden poolhoogtes.

Is het vloerkleed zo mooi dat je er de hele dag wel naar wil kijken? Hang hem aan de muur. Dit is ook een goede methode om je akoestiek te verbeteren in het geval je partner te hard telefoneert of zoomt tijdens het thuiswerken.Luxe stoffering

Eerder schreef ik er al over: we gaan steeds meer voor kwaliteit, voor mooi ambachtelijk gemaakte producten die langer meegaan en niet snel vervelen. Het maakt een groot verschil wat voor stoffering je kiest voor je fauteuil, bank, kussen of gordijn. Op dit moment zie je de “teddy” meubelstof veel voorbij komen. En eerder zagen we natuurlijk de velours veelvuldig. Een mooie kwaliteit stoffering zorgt voor een stijlvol interieur.


En als je een item laat stofferen in een bijzondere stof, zorg je gelijk voor een interieur dat niet doorsnee is. En het hoeft niet allemaal de hoofdprijs te kosten. Een bankstel kun je een upgrade geven door een paar goed gekozen kwaliteitskussens. Of laat die vintage lamp opnieuw bekleden met een designerstof. It’s all about the details.

Volgende week

Licht in de duisternis. De dagen worden al langer, maar wat mij betreft nog niet snel genoeg. Hoe zorg je voor een evenwichtig lichtplan?


Mocht jij behoefte hebben aan specifieke inspiratie of tegen een enorme irritatie aan lopen in de lockdown, laat het me dan weten. Dan kan ik daar de komende weken aandacht aan besteden.

Verder ben ik natuurlijk “gewoon” beschikbaar voor kleuradviezen tot en met verbouwingen aan toe. En leuk als je me volgt via een van de social media.


Ik wens je een voorspoedig 2021 toe!48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page