top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Opgewekt en geïnspireerd de lockdown door: Pimp your toilet

Menig gezinslid betrap ik er de laatste tijd op dat er langdurig getoiletteerd wordt. En er liggen bij ons geen tijdschriften of puzzelboekjes naast de wc’s, dus het zal dan wel met de elektronic devices zijn (ieeeewww jakkie, ik ben anti!). Kennelijk een plek waar je even tot jezelf kunt komen en waar niemand je stoort. Nou, vooruit dan maar weer, als we daar wat lockdownleed mee kunnen verzachten…


Wat zo leuk is aan het kleinste kamertje van het huis: je kunt er helemaal losgaan met de aankleding! Ja, prima een zwevend toilet met fonteintje en witte tegels, maar je zit toch niet in een slagerij? Waarom zo saai? Eindelijk een ruimte waar je verrast mag worden, een die niet perse bij de rest van het huis hoeft aan te sluiten qua stijl en kleur.



Tegels, stuuk en behang

Je hebt hele stijlvolle, bijzondere tegels, in prachtige tinten, met reliëf, met marmerprints of terrazzo-effect en met afmetingen tot het plafond! Je ziet ook steeds meer tegels met 3D-effect. En als je geen zin hebt om alles opnieuw te betegelen, kun je ook je tegels verven in een andere kleur met een speciale coating. Laat die speciale kleur mengen die je zo mooi vindt!


Maar ook zonder tegels ga je het prima redden. Wat dacht je van een combinatie van een afneembare gestuukte muur in een spannende kleur met een heel tof (eveneens afneembaar) behang? En het mag best een beetje druk behang zijn, je zit er niet de hele dag. Zie ook de afbeelding met het Art Nouveau behang van Morris & Co hieronder: Heel klassiek en wat een mooie combi met die messing kraan! Ik denk dat we dit soort behang sowieso meer gaan zien: sierlijke Art Nouveau/Jugendstil motieven. Of ga voor een jungle behang en dan de vloer, het plafond en de deur in het zwart (zie afbeelding).



Fontein

Met je fonteintje kun je ook het verschil maken: natuursteen, marmer, een keramieken schaal op een sokkel, rvs met een messing look. Maak het af met een strakke designkraan. Of ga je juist voor een mooie antieke fontein met delftsblauwe tegels? Zo ging ik twee jaar geleden naar de Interieur beurs in Kortrijk en verbleven wij in een fantastisch leuke B&B: Villa Pura Vida. De hele B&B was prachtig ingericht. Zo ook het blauwe toilet (zie afbeelding hieronder). Je neus poederen wordt dan een hele belevenis. En waar ik stiekem ook van kan genieten is als er aandacht is besteed aan de zeep. Bijvoorbeeld een zeeppomp van Marie-Stella Maris of Aesop. Dat is thuis ook makkelijk door te voeren, zo’n boetiekhotel-gevoel. Vergeet je de zachte fluffy gastenhanddoekjes niet?



Verlichting

Zorg voor (mooie!) functionele verlichting boven het toilet (En met functioneel bedoel ik dat je kunt zien wat je doet, daarmee bedoel ik geen saaie verlichting, mensen!). Maar denk ook eens aan een extra ledstrip in een warm witte kleur, die je bijvoorbeeld in een koof achter het toilet plaatst, waardoor je sfeervol indirect licht krijgt (zie afbeelding rechtsonder).



Spiegel

Wel altijd fijn als je even een blik in de spiegel kunt werpen als je ergens anders bent. Dus ik zou er zeker een ophangen. Mijn grootste ergernis is als de spiegel veel te hoog hangt (en dat is nogal snel als je van de anderhalve meter maatschappij bent). Dat probleem voorkom je heel eenvoudig door een iets grotere spiegel te kopen en hem niet helemaal tegen het plafond te plakken. Zo, weten jullie dat ook weer.


Ik zou zeggen, laat je verleiden op een mooie behang- of tegelsite en vraag samples aan. Soms kan dat kosteloos zoals bij Mosa en soms betaal je een paar euro. En bekijk de sample in de ruimte waar hij komt te hangen. Dat is écht anders dan in het volle daglicht. En als je er niet uitkomt: ik help je graag! Mail me je vraag en ik kijk met je mee.


Volgende week: Tableware




31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page