top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Thuiswerken voor gevorderden, part II, een stijlvol bureau

Zit jij thuis ook te hannesen aan een te hoge of te lage eettafel? Of zit je met je laptop op de strijkplank in je slaapkamer in verband met ruimtegebrek of geluidsoverlast van je wederhelft? De tijd van alleen maar op kantoor werken is voorbij. Ook na de pandemie blijven we (gedeeltelijk) thuiswerken. Het is dus goed om na te denken over hoe je je thuiswerkplek blijvend wil inrichten. Drie opties als je ruimtegebrek hebt of als je werkkamer al in gebruik is en je geen recht-toe-recht-aan loeder in je slaap- of woonkamer wil:

  • zorg dat je bureau multifunctioneel is;

  • integreer het bureau in je huidige interieur, zodat je bureau niet uit de toon valt of:

  • schaf een pronkstuk aan, dat je het liefst midden in de woonkamer wil zetten.

Ter inspiratie wat mooie beelden van deze drie opties.

Multifunctioneel: Kies een bureau dat ook als sidetable of kaptafel dienst kan doen.


De Ponti writing desk is zo’n exemplaar. Strak maar elegant met een minimalistisch laatje. Een vaas bloemen erop, een mooie bureaulamp en voilà je hebt een prachtige sidetable. De Sigmund writing desk van Arflex. Geheel in de trend van duurzaamheid in wit, zwart of zelfs groen marmer en in de ronde vormen die we steeds meer in het interieur terugzien. Leuk aan dit bureau is dat het op het eerste gezicht niet uitziet als een gangbaar bureau. En hoe mooi in de kamer met een weelderige plant en kunstwerk erboven of als kaptafel in de slaapkamer.

Integreren: Kies een bureau dat deel uitmaakt van je meubilair

Je kunt je bureau op maat laten maken in een wandkast, eventueel met kastdeuren ervoor, mocht je alles uit het zicht willen hebben. Maar eerlijk gezegd misstaan bovenstaande voorbeelden van een werkplek in een open kast niet. Zo heb je op een natuurlijke wijze je werkplek geïntegreerd. Of kies een wandkast met bureauplank zoals dit zwarte exemplaar van Artek ontworpen door de befaamde gebroeders Bouroullec. Stoer en minimalistisch, en ook in een blanke variant verkrijgbaar.Pronkstuk: Kies een niet al te groot bureau met mooie vormgeving

Een klassiek model: de Copenhagen desk van Hay ook weer van de hand van de gebroeders Bouroullec. Gezeept eikenhout met een duurzaam linoleum in verschillende kleuren te kiezen. Tijdloos en past in veel interieurstijlen. De S1200 van Thonet: wat een kek bureautje. Geïnspireerd op de buisframe meubels uit de Bauhausperiode. Een niet te groot, ambachtelijk vervaardigd product, met voetensteun. Dit stijlvolle exemplaar is van walnotenhout en ingelegd leer. Dit wil je toch in je huiskamer hebben staan. En als je nog een excuus nodig hebt: heel duurzaam, tijdloos en kan nog vele generaties mee.


De Note van Molteni&C een eigentijds bureau met Italiaanse allure. Ook weer ambachtelijk vervaardigd uit notenhout. De laatjes zijn met leer afgewerkt (!)

Goed nieuws dus, ook op het gebied van bureaus kun je helemaal losgaan in je interieur. Zorg dat je wel checkt of je bureaustoel ergonomisch aansluit bij je bureau. De juiste werkhoogte van je bureaublad bereik je als je met ontspannen schouders je ellebogen op het bureaublad kunt laten rusten. Gebruik eventueel een voetenbank. Zie ook mijn vorige artikel over een stijlvolle bureaustoel.

Kom je er niet uit met je werkplek? Ik denk graag met je mee. Neem gerust contact met mij op om even te sparren.150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page