top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Uit het leven van een interieurontwerper: Sporten? Zo min mogelijk!

Sporten? Zo min mogelijk!


Maar voor mijn morningwalk maak ik graag een uitzondering. Sinds een paar maanden start ik (mede ingegeven door het feit dat er wat kilo’s blijven plakken, I have to admit) minimaal drie keer per week mijn werkdag met een ochtendwandeling van 8 tot 9 uur en luister ik naar een inspirerende podcast. Het liefst naar interviews van mensen met kennis op het gebied van ondernemerschap, het bereiken van doelen in je leven, maar ook van mensen met bepaalde levensinzichten. Zo luister ik momenteel graag naar de podcast van Michael Pilarczyk of bijvoorbeeld naar Esther Perel in Zomergasten.

En het werkt voor mij! Ik zet mijn runkeeper aan om m’n kilometers bij te houden (ik ben dol op dit soort statistieken) en kom op de mooiste plekken hier in de buurt. Ik woon op loopafstand van het bos en de heide. En er is een mooie oude woonwijk met botanische tuinen. Maar dat het zó mooi is! Die Coronatijd is nog ergens goed voor. In een eerder stadium heb ik een tijdje hardgelopen, maar dat is aan mij niet besteed en houd ik dus ook niet vol. Maar nu verheug ik me op deze wandelingen.

Het liefst loop ik over een bospad met hele hoge oude bomen met een afgesloten bladerdek of langs een landbouwveld met graan en korenbloemen. En er komt bijna geen kip! Een handjevol hijgende joggers, plus wat eekhoorns en wilde herten, maar het lijkt wel of ik het bos voor me alleen heb. Ik kan dus ook gewoon ongegeneerd rare armzwaaiingen en overdreven heupbewegingen maken. En met een podcast op gaat de tijd heel snel.

Wat het mij brengt? Behalve dat ik mij energieker en fitter voel, is het heel fijn om de vrijheid te hebben om je eigen dag in te delen. Ik ben geen ondernemer geworden om alleen van 9 tot 5 achter mijn laptop te ontwerpen. Afwisseling, flexibiliteit en vrijheid.

Inspiratie: kleuren en vormen uit de natuur zijn heel mooi om te integreren in mijn ontwerpen (Zie de onderweg kiekjes van landgoed Gooilust, het Corversbos en Pinetum Blijdenstein).

Plus ik ben me aan het verdiepen in energie, de wet van aantrekkingskracht (echt Elvire? Ik wist niet dat je zo zweverig was!), mindset, doelen en wensen voor mijn ondernemerschap, maar ook gewoon mijn privé-leven. Ik heb allerlei boeken aangeschaft, waaronder de klassieker Think and Grow Rich, die ik voor het slapengaan lees.


En met het einde van Corona in zicht, begint bij mij alles weer een beetje te stromen. Ik heb me voorgenomen om met minder samengeknepen billen te ondernemen. Daarmee bedoel ik niet achterover hangen, maar meer met het vertrouwen dat alles wel goed komt.

En sindsdien komen er allerlei toffe projecten op mijn pad (daarover in een later stadium meer!) en lijkt het erop dat mijn inspiratietrip naar dé designbeurs in Milaan door kan gaan. En met goede vooruitzichten komt ook weer energie.

Kan jouw interieur wel wat spice en energie gebruiken om het post-Coronatijdperk in te luiden? Aarzel niet om contact met mij op te nemen, dan zijn we er zo uit hoe ik je kan helpen.

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page