top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Vijf bouwstenen voor een interieur waar je trots op mag zijn

Bijgewerkt op: 20 nov. 2020

Wie wil dat nu niet: een interieur dat matcht met jouw levensstijl en waar je jubelend op het carpet wil gaan liggen van geluk. Maar waar begin je in hemelsnaam in de onbegrensde wereld van het interieur? Waar moet je op letten? Hieronder vijf tips om gerichter tot een mooi interieur te komen.

1. Formuleer kernwaarden

Bedenk vijf kernwaarden waaraan je interieur moet voldoen of wat het in jouw ogen moet uitstralen. Dus bijvoorbeeld: rust, modern, comfortabel, langdurige trends volgend, mooie lichtinval, klassiek, sfeervol etc.


2. Bepaal je stijl en kleuren door inspiratie op te doen Zoek met de kernwaarden in je achterhoofd inspiratie:

  • op beeldbank Pinterest, verzamel alles op een bord

  • in tijdschriften (bv Elle Decoration, Cabana, Woth)

  • op Instagram (bv Contourinterior, Stiltje.se, Livingcorriere, Vogueliving)

  • in een mooie woonwinkel (Mobilia, Mister Design, Laif&Nuver) of op een woonboulevard (als je het kan opbrengen). Vergeet geen foto's te maken.

Destilleer hieruit je voorkeur qua stijl en kleuren. Bijvoorbeeld Scandinavisch met donkere houten design klassiekers, subtiele kleuren op de muur en marmer of: Klassiek modern met warme kleuren en transparante materialen en aaibare stoffen etc. Wees niet heel rigide met stijlen, je kunt ze ook mixen. Maar probeer wel een rode draad te bepalen welke stijl of mix je het allermooiste vindt.


3. Plattegrond Maak een functionele indeling van je interieur. Houd rekening met looproute, lichtinval, uitzicht en dagelijks gebruik. Welke meubels heb je nog nodig en wat zijn de maximale afmetingen van de meubels en aankleding die je nog nodig hebt?

4. Stick to the plan Inrichten kost (veel) tijd. Het lijkt wel of iedere keuze een heel project is. Zoek daarom gericht binnen je stijl/kleur/materialen. Het is heel gemakkelijk om tot aankoop verleid te worden, met het risico dat je dat leuke stoeltje op marktplaats moet zetten, omdat het toch niet past. Dat is een van de redenen waarom veel interieurs geen geheel zijn: door impulsaankopen zonder plan.

5. Bijzonder Vergeet niet je interieur aan te kleden met unieke stukken en wees creatief. Dus gebruik die mooie schaal uit Zuid-Spanje, die gebatikte sarong uit Bali, kunst aan de muur. Dat mooie ambachtelijke vloerkleed, kan ook best aan de muur. Zorg dat je huis geen uitwisselbare showroom wordt, maar jouw persoonlijkheid uitstraalt. Zakt de moed je na punt 1 al in de schoenen? Neem dan vooral contact met mij op voor een vrijblijvend interieurgesprek (zie mijn website of Instagram). Ik bespaar je tijd en stress en zorg voor een bovengemiddeld mooi interieur, waar je trots op mag zijn.128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page