top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Opgewekt en geïnspireerd de lockdown door: Kleur

Bijgewerkt op: 8 feb. 2021

In een eerder blog schreef ik al dat kleur bij uitstek een sfeermaker is en dat je met een relatief kleine investering een groots effect creëert. En bij kleur hoef je niet gelijk te denken aan hele heftige tinten. Hele subtiele kleuren veranderen de sfeer ook onmiddellijk. Ik zal aan de hand van wat beelden laten zien, welke kleuren bij mij op dit moment tot de verbeelding spreken. Kun je als je ingesneeuwd zit, eens goed nadenken over wat bij jou mooi op de muur zal staan. Of welke kleur die lekkere hangbank moet gaan worden.


Naturel De naturellen: van zacht wit tot alle kleuren beige en bruin en met meubels en accessoires in natuurlijke materialen en organische vormen. Deze kleurencombinatie zorgt voor rust en een serene sfeer. Doet mij denken aan Ibiza, maar dan de gestileerde versie.Geel Oh ja en wat zien we daar! Geel doet zijn intrede, back to the nineties! We verlangen naar de vrijheid en kennelijk is geel dé kleur die je interieur gaat oppeppen. Geel combineert mooi met bruin en beige. Ik houd ervan! Voor mij liever het zachte geel, zoals op deze afbeelding. Alhoewel het harde geel ook weer heel stoer kan zijn.Abrikoos met ijsblauw

Ben je toe aan de lente? Ga dan voor een abrikoos met ijsblauw. Wel in combinatie met (wederom) beige en een warme kleur camel. Het ijsblauw zorgt voor frisheid en de abrikoos voor de zon. De camel zorgt dat het niet te pastellerig wordt allemaal. Dit pallet heeft op mij wel een positieve uitwerking.Perzik Nog steeds een van mijn favorieten: peach. Toen ik 25 jaar geleden op kamers ging, was dat de kleur die op de muur ging bij mij. En kennelijk is dat voor mij een tijdloze kleur, want ik heb hem nu ook in de woonkamer én in een kalkverf in onze slaapkamer. Ik houd van de zachte mediterrane sfeer die het oproept. Intiem, warm en gezellig, maar ook stijlvol. Peach met wit of beige en bruin. Gaat goed met messing accessoires. Een als je het iets spannender wil maken: een accent fel mosgroen!
Ik vind het leuk om nieuwe kleurentrends te zien en te volgen, maar uiteindelijk pik ik er dan alleen uit wat me aanspreekt. Een goeie manier om inspiratie op te doen dus, maar met mijn eigen smaak als leidraad.

Wil je nog wat extra inspiratie: ik heb een bord met prachtige interieurkleuren op Pinterest voor je samengesteld, neem gerust een kijkje! Of lees mijn eerdere interieurblogs voor inspiratie en tips.

Volgende week: uhmmm ja, die lockdown duurt langer dan ik dacht. Ik moet er nog over nadenken, maar ga er vanuit dat ik je weer verras met mooie inspiratie. So, hang in there!


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page