top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElvire Rombouts

Opgewekt en geïnspireerd de lockdown door: Schat, mag het een paar decibellen zachter? Akoestiek

We zagen het al van mijlenver aankomen, maar toch weer even slikken die verlenging.

En voordat je de depressie in duikt: Het einde gloort ergens in de verte, dus grin and bear it. En doorrrr met dat interieur.


Een aantal van mijn eerdere interieurtips om het sfeervoller te maken, zijn ook goede tips tegen geluidsoverlast. Je kunt natuurlijk niet al het geluid dempen van je huisgenoten die heel hard aan het bellen, zoomen of blaffen zijn, maar je kunt de werkkamer of woonkamer wel verbeteren qua akoestiek, waardoor het enigszins acceptabel thuiswerken is. En mocht je alleen thuiswerken: ook fijn als je niet tegen je eigen echo aan zit te praten en je collega’s je online goed kunnen verstaan en vice versa.

Verbetering akoestiek:  • Akoestische lampen: dit is een oplossing die niet alleen voor vergaderruimtes en kantoren is weggelegd. Ook een goed idee voor thuis boven de eettafel of je bureau.
  • Akoestische wandpanelen of akoestisch behang: je kunt eenvoudig een wandpaneel bestellen met een mooie decoratieve stof of een eigen afbeelding, waardoor je het als een schilderij kunt ophangen. Denk niet alleen aan stoffen panelen, maar ook aan houten wanden met een akoestische achtergrond. Zo zijn de ouderwetse “schrootjes” nu in een strakke vorm weer terug van weggeweest. Prachtig in een donkere noten kleur of juist fris in een blanke kleur.  • Voor degenen die gaan verhuizen of verbouwen: een geluiddempende vloer: denk hierbij aan bijvoorbeeld linoleum. Een heel duurzame optie en helemaal niet meer oubollig. Je hebt daar tegenwoordig keuze uit linoleum met een motief of juist zo strak als een gietvloer. Laat je verrassen door dit oer-Hollandse product. Niet echt een snelle oplossing, maar misschien een om in je achterhoofd te houden.En mocht dit nu allemaal toch niet afdoende zijn, dan kun je wellicht nog overwegen om de bezemkast te bombarderen tot belhok en bekleden met eierdozen.

Volgende week: Hebbedingen voor in het interieur waar je ongegeneerd blij van wordt.

Mocht je specifieke vragen hebben hoe je fijner de lockdown doorkomt qua interieur, neem dan contact met mijn op. Mijn eerdere blogs zijn te vinden op mijn website. Verder ben ik natuurlijk "gewoon" beschikbaar voor kleuradviezen tot en met verbouwingen aan toe. En leuk als je me volgt via een van de social media.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page